sâmbătă, 22 aprilie 2017

Prăjitură Jerbo

Cantități pentru cocă:   
  • 500g faină  
  • 180g untură  sau 250 g margarină
  • 2 ouă întregi 
  • 100g drojdie
  • 1 linguriță bicarbonat  
  • 1 praf sare 
  • 3 linguri zahăr pudră
  • puțin lapte călduț
Cantități pentru umplutură:
  • 300g nucă macinată
  • 200g zahăr
  • 1 borcan gem acrișor (caise)
Glazura:
  • 150g zahăr pudră
  • 4 linguri lapte fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 50g unt topit
Preparare:

Din cantitățile de mai sus vom face o cocă potrivită, care să poată fi lucrată cu ușurință și o lăsăm 30 minute acoperită la dospit. După o vom impărți în 3 părți egale.

Pregătim între timp tava și umplutura. Nuca și zahărul se amestecă, adaugând aromele preferate. Dacă gemul este dens,  adăugăm puțină apă pentru a putea fi întins cu ușurință.

Întindem prima foaie, o așezăm în tavă, întindem gem și după jumătate din nucă. Întindem a doua foaie și punem din nou peste gem și nucă, după care acoperim cu ultima foaie. Cu ajutorul unui băț pentru frigărui împungem din loc in loc.

Dăm la copt la 180 grade, când este coaptă o scoatem și o lăsăm să se răcească.

Pregătim glazura, amestecând cacao cu zahărul, peste care vom turna untul topit și laptele fierbinte. Se omogenizează și se pune peste prăjitură, nivelând rapid. După răcire se poate tăia.

Este o prăjitură foarte bună și aspectuoasă în același timp. Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu