sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cozonac în două culori

Cantităţile necesare pentru două chifle:
  •  1 kg făină
  •  200g zahăr  
  •  100ml ulei 
  •  4 ouă
  •  500ml lapte
  •  100g drojdie 
  •  1 linguriţă sare 
  •  1 lingură cacao
  •  1 lingură  zahăr
 Mod de preparare:

Separăm ouăle, gălbenuşurile le frecăm cu zahărul (aici putem adăuga aromele preferate, coajă rasă de lamâie, coajă rasă de portocală, zahăr vanilat), adăugăm drojdia sfărâmată, treptat uleiul, laptele călduţ.

Albuşurile bătute spumă le punem peste maia. O acoperim şi o lăsăm 30 minute la dospit, după care se frământă cu făina cernută. 

Împărţim compoziția în două. În jumătate adăugam cacao, amestecând 1 lingură cacao cu 1 lingură zahăr dizolvat cu apă caldă. Le punem din nou la dospit separate în două castroane, 30 minute sau mai mult dacă nu a dospit.

Acum pregătim umplutura: nucă, mac sau rahat. După dospire fiecare aluat îl vom împărți în 4 părți egale. Peste o cocă albă punem una cu cacao și întindem cu sucitorul, punem umplutura și când avem două gata le vom împleti și le punem in formă de copt. Lăsăm la dospit cca 10 minute după care le ungem cu ou bătut cu puțin zahăr. Le coacem cca 45 minute la 180 grade. 

Sunt foarte buni și au un aspect fain. Poftă buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu