- 7 ouă
- 150g unt
- 100g zahăr (aromat cu vanilie)
- 150g făină
- 300ml lapte
- un praf de sare
Se freacă spumă 100g unt cu zahărul. Adăugăm pe rând cele 7 gălbenușuri.
Se adaugă alternativ laptele rece, făina și un praf sare. La final adăugam cele 7 albușuri bătute
spumă cu puțin zahăr, încorporând prin răsturnare ușoară.
Pregătim tava pentru copt și un vas de yena pentru a așeza clătitele. Topim 50g unt pentru uns tava (cu ajutorul unei pensule).
Vom pune din compoziție cu polonicul în tava fierbinte ca să avem o clatită mai groasă și o vom coace doar pe o singură parte.
O să le așezăm, pe măsură ce le coacem, una peste alta in vasul rotund de yena. Ultima o așezăm cu partea coaptă în sus. Recomand sa fie servite calde (le punem la cuptor cca 10 min).
Le servim tăiate ca tortul. Pot fi pudrate cu zahăr sau jucați-vă cu fantezia (puțin sos proaspăt de fructe pentru decor, ca să nu anulăm gustul perfect).
Poftă bună!!! Timp preparare: 40 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu