Având în vedere că suntem suficient de ocupate, simplificăm și cumpărăm foile. Întindem aluatul și facem 2 foi pe care le coacem pe dosul tăvii la o temperatură ridicată (fără să deschidem ușa cuptorului) până se rumenesc. Puteți tăia foile la dimensiunea dorită înainte de coacere, trasând aproape până jos aluatul.
Crema:
- 10 ouă
- 15 linguri zahăr
- 8 linguri faină
- 1L și jumătate lapte
- baton de vanilie sau esență
Mod de preparare:
Amestecăm bine 10 linguri zahăr + 8 linguri făină cernută, după care diluăm cu cca 100 ml lapte rece, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Separăm gălbenușurile de albușuri. Turnăm gălbenușurile bătute și omogenizate peste compoziția de mai sus. Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie după care se strecoară și se toarnă fierbinte peste compoziție.
Acum batem bine albușurile, după care adăugăm cele 5 linguri de zahăr. Batem până avem o spumă care să nu cadă când răsturnăm castronul. Castronul în care batem albușurile trebuie să fie suficient de mare ca să încapă și crema de lapte.
Fierbem compoziția de faină, zahăr și lapte. Nu intrăm în panică dacă vedem formându-se cocoloașe, amestecăm continuu, se vor desface prin fierbere. Fierbem crema până se va îngroșa. O turnăm în mijlocul spumei de albușuri și omogenizăm (cu telul pară) prin răsturnare din centru spre exterior.
Punem o foaie în tavă și cu o paletă adăugăm crema caldă pe toată suprafața în mod egal, peste care punem a doua foaie. Pudrăm cu zahăr și lăsăm la racit câteva ore. Poftă bună!
Multumesc pentru reteta ! Mi-a iesit perfect ! 😘😁🤗
RăspundețiȘtergere