- 10 linguri (cu vârf) făină
- 8 linguri zahăr
- 1 lingură (cu vârf) untură
- 1 lingură cacao
- 1 ou
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- lapte cât ia să avem un aluat potrivit
Se întind 4 foi și se coc pe dosul tăvii. Se scot cu ajutorul unui cuțit și se pun pe un placaj. Nu necesită hârtie între foi.
Crema:
- 1 litru lapte
- 3 linguri făină
- esență vanilie
- 250g zahăr
- 1pachet și jumătate unt
Zahărul și făina se amestecă bine, peste care punem câte puțin lapte rece. Vom fi atente să nu se formeze cocoloașe. Fierbem pe aburi, amestecând continuu, până se ingroașă. După ce o luăm de pe foc, punem esența de vanilie și o lăsăm la răcit.
Untul, ținut la temperatura camerei, se mixează până se înmoaie.
Adăugăm câte puțin din crema fiartă și răcită, mărind cantitatea treptat, ca să evităm tăierea.
Asamblăm foile cu crema împărțită în 3 părți și decorăm cu zahăr pudră (opțional). Se lasă de pe o zi pe alta, să se poată tăia.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu