- 2 ouă
- 150g zahăr
- 80g untură sau 100g unt
- 300g făină
- 1 praf de copt sau jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- puțin lapte
Mixăm zahărul, untura și ouăle. Adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt, punem lapte călduț până vom obține un aluat potrivit, să-l putem întinde. Vom împărți aluatul în 3. Întindem foile și le coacem pe dosul tăvii la foc potrivit (foile trebuie să rămână albe). Le vom scoate cu ajutorul unui cuțit cât mai rapid.
Crema:
- 3 gălbenușuri
- 250g zahăr
- 500ml lapte
- 3 linguri (cu vârf) făină
- 1 pachet și jumătate unt
- 2 linguri cacao
- 100g nucă de cocos
Amestecăm făina cu zahărul, adaugăm gălbenușurile și puțin câte puțin laptele rece, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Le fierbem pe aburi.
Mixăm untul (care e la temperatura camerei) și adăugăm câte puțin din crema răcită până obținem o cremă spumoasă. Împărțim crema în 2 părți, într-una adăugăm cacao cernută iar în cealaltă nuca de cocos. Punem crema cu cocos peste prima foaie, crema cu cacao peste a doua și presăm ușor ultima foaie.
Batem bine cele 3 albușuri, adăugăm 7 linguri zahăr, le fierbem pe aburi după care le punem peste prăjitură și ornăm după preferințe. O lăsăm la rece și o tăiem a doua zi. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu