duminică, 15 ianuarie 2017

Sărățele

Ingrediente:
  • 4 căni (1kg) făină
  • 1 cană (250g) untură
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 ouă
  • jumătate linguriță sare
  • 25g drojdie
  • lapte 
Frecăm între palme făina cu untura, facem cuib în mijlocul compoziției și turnăm drojdia, zahărul și sarea (omogenizate în prealabil cu puțin lapte călduț), după care adăugăm ouăle.
Le amestecăm, adăugând după nevoie lapte, până obținem o cocă potrivită.
Întindem coca (să obținem o grosime de cca 4mm), o tăiem bastonașe cu ajutorul rozetei sau cu o formă preferată.
Batem un ou cu puțină sare și le ungem.
Presărăm chimen sau cașcaval, după preferință.
Le coacem la 180 grade, până se rumenesc. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu