duminică, 3 mai 2020

Papanași cu smântână și gem




Ingrediente:

  • 500g brânză de vaci proaspătă
  • 100g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 vârf linguriță bicarbonat stins cu lămâie
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • 200g făină
  • ulei pentru prăjit
  • smântână
  • dulceață/gem
Mod de preparare:

Brănza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul și făina. Se pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găurește cu degetul în centru apoi se mărește gaura din mijloc și se aplatizează foarte puțin colacul obținut; separat se fac biluțe mai mici care să acopere gaura colăcelului. Se dă focul la mic sub tigaie și se prăjesc pe ambele părți până sunt rumeni. 
Se servesc cu smântână și dulceață de fructe de pădure.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu